2012. július 17., kedd

Szupergyors sárgabaracklekvár

Anyu már napokkal ezelőtt like-olta a Sárgabaracklekvár kenyérsütőgépben című ötletet, mert eddig életében sosem készített lekvárt és ez a technika roppant egyszerűnek tűnt...
Anyu velem ellentétben, a Nagyi lekvárját nem szereti, mert nincs benne elég cukor és túl folyósra sikeredik általában...
Szóval délután nekiálltunk a sárgabarack kutyulásának, most nem is tudtuk volna más gyümölcsből kipróbálni, az első lekvárunkat, csakis sárgabarackból...
Kizárólagos alapon nyert - sárga -és görögdinnye és savanyú alma hűsölt nálunk, no meg a sárgabarack - az utóbbi gyümölcs :)
Egy-két receptnek, azért utána olvasott még, de esze ágában sem volt meghámozni és turmixolni a gyümölcshúst, a keményebb szemeket azért apróbbra vagdosta.
Az üstbe került 1 kg kimagozott és darabolt sárgabarack, 1 ½ citrom leve, cukor bizonytalan, mert Anyu csak úgy öntötte, majd bő 1 órán át dolgozott a "JAM" program a kenyérsütőgépben.


A sárgabarack lekvár javában rotyogott, majdnem készen állt már a befőttelésre, ekkor tettünk bele 1 tasak Dzsemfix Szuper 3:1 - Dr. Oetker-t, ami a második varázslat Anyu szerint, mert nem kell órákat állni a lekvárfőző üst mellett :)
Az üvegeket sterilizálta Anya a mikróban, és máris kanalazhatta a lekvárt az üvegekbe, aztán egy kis ideig a fejükön álltak a vákuum képződés miatt.
Még jó, hogy maradt gyors kóstoló is, mert rögtön bevágtam egy szelet lekváros kenyeret :)


Nincsenek megjegyzések:

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...